T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SAMSUN / VEZİRKÖPRÜ - Karkucak Ortaokulu

I WANT TO KNOW YOUR CITY WHILE INTRODUCING MY CITY!

Doğal güzellikleriyle ünlü ve tarihi bir şehirde yaşıyorsanız anlatacak çok şeyiniz var demektir. Biz de  tarihin en eski dönemlerine şahitlik eden güzel bir şehirde yaşadığımız için bu eTwinning projesinde varız.

Müdür yardımcımız Zafer ELAGÖZ'ün 5. sınıf öğrencilerimizle yürütmüş olduğu eTwinning projesi 

"I WANT TO KNOW YOUR CITY WHILE INTRODUCING MY CITY!" 

Şehrimi Anlatıyorken Şehrini Tanıyorum projesinde 4 farklı ülkeden 12 şehir bulunmaktadır. Bu şehirlerden bir taneside güzel ilçemiz Vezirköprü'dür. Okulumuzda 2020-2021 yılının Mayıs ayına kadar yürütülecek bu proje ile öğrencilerimiz hem farklı şehirleri tanıyacak hemde Vezirköprü'yü Dünya'ya tanıtacaklardır.

Projede emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyoruz.

 

03-12-2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Proje kapsamında öğrencilerimizle tanışma webinarı gerçekleştirdik. Hırvatistan ve Romanya gibi ülkelerden yabancı uyruklu öğrenciler katılırken okulumuzun yanız sıra İstanbul, Ankara, Ordu ve Hatay illerinden de öğrencilerle tanışma fırsatı bulduk.

23-01-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğrencilerimiz projede kendilerini tanıttığı videoları web2.0 araçlarını kullanarak eTwinning portalına yükledi. Youtube kanalında var olan videoya göz atabilirsiniz.

 

I WANT TO KNOW YOUR CITY WHILE INTRODUCING MY CITY! (Şehrimi Tanıtırken Şehrini tanımak istiyorum) Projemiz için açılan Sosyal Medya hesapları aşağıdaki gibidir. Projemizde yapılan daha fazla etkinliklere göz atmak isterseniz sizleri bekliyoruz.

Youtube Kanalı: e-Twinning Project Promote Your City   

Twitter:  @Yourandmycity

Facebook: Proje Etwinning

İnstagram: Promotingmycity

 

 

Okulumuz öğrencilerinin Projemiz kapsamında hazırlamış olduğu 2021 takviminin videosu

 

Projede koordineli bir şekilde çalışan öğretmenlerimizin aylık yaptığı webinarlar

23-01-202123-01-2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Öğrencilerimizin Vezirköprü ilçemizin tanıtacağı Beş ünlü yerinden birincisi olan ve İlçemizin turizmine önemli katkıda bulunan Şahinkaya Kanyonu Tanıtımı için oluşturduğu videolardan birtanesini sitemize ekliyoruz. Daha fazlasını izlemek isterseniz Youtube kanalımıza bekliyoruz.

 

I WANT TO KNOW YOUR CITY WHILE INTRODUCING MY CITY!  projemizde Samsun ilimiz ve Vezirköprü ilçemiz için oluşturduğumuz Padlet ile öğrencilerimizin projemizde yaptığı çalışmalara daha yakından göz atabilirsiniz. 

Padlet ile yapıldı

 

  Öğrencilerimizin ve Projemize bağlı diğer ülke ve illerdeki öğrencilerin yöresel yemeklerini ve lezzetlerini paylaştığı ortak ürün çalışmamız aşağıdaki Padlet sayfasında sizlere sunulmuştur. İlginizi çekecek bir çok yemek bulabilirsiniz. Birkaç öneri verelim diğerlerin girip kendiniz izleyin; 1- Samsun Kaz Tiridi 2- Vezirköprü Semaver çayı nasıl demlenir. 3- Romanya Braila şehir Salamura Balık tarifi 4- Ordu usılü hamsili pilav 5- Hatay Künefesi ... daha niceleri Samsun, İstanbul, Ankara, Hatay, Braila, Ordu lezzetleri için padlet sayfamıza bekleriz.

Padlet ile yapıldı

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 05.12.2020 - Güncelleme: 13.01.2023 23:00 - Görüntülenme: 429
  Beğen | 1  kişi beğendi