Ara

Gençler ve teknoloji, günümüz dünyasında çoğu kez ayrılamaz. Web'in kullanımı artarken, güvenli kullanımıyla da ilgilidir.Güvenli bir ortam sağlamak için, risklerin çeşitlerini ve sıklığını ve bunları azaltmak veya daha da iyisi ortadan kaldırmak için çözümleri anlamamız gerekir.Gençler çevrimiçi ortamda karşılaşılan riskler konusunda daha genç kullanıcılar için daha güvenli bir internet yaratmanın yolları ile ilgili önemli miktarda araştırma yapılmıştır.

Ara

Ekm

Karkucak Ortaokulu, 2019-2020 eğitim öğretim yılında İngilizce Öğretmeni  Ali Akdere'nin koordinatörlüğünde dahil olduğu ve okul öğrencilerimizin katkılarıyla yürüttüğü "Okulun Afete Hazır Mı?" adlı eTwinning projesini başarıyla tamamlayarak önce Ulusal Destek Servisinden "eTwinning Kalite Etiketi" almaya hak kazandı. Yurtdışı ortaklarında bulunduğu projeye Ekim ayında "Avrupa Kalite Ödülü" de geldi. Proje ülkemizde meydana gelen doğal afetlere farkındalık yaratarak okullarımızın bu afetlere hazırlıklı olmalarını sağlamayı amaçlıyordu. Proje kapsamında öğrenciler; fidan dikme, sivil savunma tatbikatı yapma, ilçe afad temsilcisinden afetler ve afetlerden korunma konusu hakkında bilgi alma gibi etkinlikleri başarıyla yürütmüştür.